PNEVMA.GR Το Περιοδικό των Φοιτητών της Φιλοσοφικής

    

Ο Μπούσουλας του Πρωτοετή

Διαβάστε στο
* Δωρεάν Υπηρεσίες 
από το PNEVMA.GR
* Τα νέα του ΠΝΕΥΜΑτος
* Συχνές ερωτήσεις για το PNEVMA.GR
* Απόψεις των φοιτητών για το περιοδικό της Φιλοσοφικής
* Μορφές που απεικονίζονται στο λογότυπο
* Γλωσσικά ζητήματα και διαξιφισμοί
* Τι έτος έχουμε;
* Ορθοπεδικός ή ...Ορθοπ-αι-δικός;
* Πώς γράφουμε διπλωματική εργασία
* Οι λόγοι Ζολώτα στην "αγγλική"
* Αλβανικές μεταναστεύσεις
* Σχέσεις Λογοτεχνίας-Ιστορίας
* Από ανέκαθεν ήθελα να ξαναεπαναλάβω ότι...
* Greeklish: η χαρά του ανορθόγραφου
* Γλωσσικά ζητήματα και διαξιφισμοί
Χρήσιμες Ιστοσελίδες
Αν θέλετε να καταχωρίσουμε και τη δική σας ιστοσελίδα, επικοινωνήστε και δώστε μας τον τίτλο, τη διεύθυνση Url, και μία σύντομη περιγραφή τού τι είναι η ιστοσελίδα και τι σκοπούς έχει. 
Νέες καταχωρίσεις

Κέντρο Ημέρας ΑμΕΑ Λαμίας
Η Ιστοσελίδα του Κέντρου Ημέρας ΑμΕΑ Λαμίας όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για το κοινωνικό έργο του Κέντρου και να βρείτε και άλλες σχετικές πληροφορίεςΠεριοδικά

E-telescope
Το ηλεκτρονικό περιοδικό e-telescope ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2001. 
Είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια η κεντρική ιδέα της οποίας ήταν και είναι η αποτύπωση στο ηλεκτρονικό χαρτί, ιδεών, απόψεων και θέσεων σε μια σειρά από θέματα, επίκαιρα και μη.

Archive.gr
Το Project Archive είναι ένας δικτυακός τόπος που έχει ως στόχο του τη δημοσίευση μελετών, δοκιμίων και πηγών σε θεματικές ενότητες που σχετίζονται με κάθε όψη του πολιτισμού. 

Το  Δόντι
Μηνιαία έκδοση για τον Πολιτισμό. 
Ένα πολύ αξιόλογο περιοδικό, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, που αξίζει να διαβάσετε ή να επισκεφτείτε.

 

Φοιτητικές Ιστοσελίδες

Protia.gr
 
H protia.gr είναι ένα από τα καλύτερα φοιτητικά περιοδικά που έχουμε δει, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και από άποψη λειτουργικότητας και συνεχούς ενημέρωσης. Η ιστοσελίδα, η οποία διαθέτει και φόρουμ, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους Ηλεκτρολόγους - Μηχανικούς στο διαδίκτυο. 

Το π@π@κι  
Το π@π@κι είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό περιοδικό του Δημοσιογραφικού Εργαστηρίου του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Παπί

H ιστοσελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Πειραιά

GreekLaws.com

Το GreekLaws.com είναι η ιστοσελίδα των φοιτητών της Νομικής Σχολής.  


MyCampus.gr
 
Η ιστοσελίδα www.mycampus.gr έχει δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα φοιτητών που τα τελευταία χρόνια εκδίδει το μοναδικό μηνιαίο φοιτητικό περιοδικό της χώρας, το IQ magazine. 

Αρχαιογνωστικοί ΤόποιΠρόγραμμα "Περσεύς" (Perseus Project)

Η ιστοσελίδα - Βίβλος για κάθε συνειδητοποιημένο φοιτητή της Φιλοσοφικής. Εδώ μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε κείμενο της αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραμματείας από Πλάτωνα μέχρι Αππιανό και από Βιργίλιο μέχρι Σουητώνιο. Επίσης μπορείτε να έχετε και μετάφραση στα αγγλικά. Έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε όποιο χωρίο θέλετε, ακόμη και σε αρχαία ελληνική γραμματοσειρά και να διαβάσετε πλήθος παραπομπών και κριτικών υπομνημάτων. Επίσης υπάρχουν αμέτρητοι κατάλογοι αγγείων, έργων τέχνης, μουσείων κτλ. Απλώς ...εκπληκτική! Μία σελίδα που θα έπρεπε να μας βάζει σε περισυλλογή τους εν Ελλάδι, καθώς δημιουργήθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο μακρινό Tufts University.Nuntii Latini (Δελτίο Ειδήσεων στα ...Λατινικά!)

Είστε λάτρης του Σαλλούστιου και του Κικέρωνα και οι ειδήσεις με τον Αιμίλιο Λιάτσο ή το Lary King σας φαίνονται πολύ ...πεζές; Ε, τότε διαβάστε τις στα ...λατινικά. Μπορείτε επίσης να ακούσετε ζωντανό ραδιοφωνικό δελτίο nuntii latini στη γλώσσα των cives Romani. Η σελίδα είναι φινλανδική, οπότε, αν δεν ξέρετε καλά λατινικά, καλόν είναι να έχετε δίπλα σας τον ...Τσακαλώτο ή το τηλέφωνο του κ. Κουτρούμπα.

Art History
Χρωστάτε Ιστορία της Τέχνης Α' (Αναγέννηση) ή/και Β' (Μπαρόκ - Ροκοκό) αλλά για τον οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρατε να παρακολουθήσετε τις παραδόσεις και δεν ξέρετε από που να βρείτε φωτογραφίες για τα έργα τέχνης; Μην αγχώνεστε. Κάντε κλικ εδώ. Η Αρτεμισία Gentileschi και οι αδελφοί Le Nain σας περιμένουν


http://www.eled.auth.gr/historia/journal.htm
Αναρίθμητα περιοδικά ιστορίας ψάχνουν ...ιστορικό. Κάντε κλικ και απολαύστε τα. 


Μυθολογία


Ιστοσελίδα σχετικά με τη μυθολογία


Lexima.gr
Λογοτεχνικό περιοδικό και πύλη για λογοτεχνικά θέματα

www.Ε-texts
Απίστευτος κατάλογος με ελληνική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία

http://www.scifi.gr/links/greek.html
Λίστα με διάφορα περιοδικά επιστημονικής φαντασίας

http://jasmin.ekt.gr/
Κατάλογος διδακτορικών διατριβών και επιστημονικών περιοδικών.


Τα πάντα σε Λεξικά


Φεύγετε εσπευσμένα για μεταπτυχιακό στην Ελβετία και πρέπει να μεταφράσετε το βιογραφικό σας στα γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά; Κανένα πρόβλημα. Είχατε πάντοτε καημό να μάθετε πως το λέν' το "σ' αγαπώ" στη γλώσσα των Εσκιμώων Ινουίτ; Και πάλι κανένα πρόβλημα. Κατεβάστε δωρεάν όποιο λεξικό θέλετε (π.χ. από Νορβηγικά σε Κορεάτικα) και καλή μετάφραση.

Τι πάει να πει το ακρωνύμιο (π.χ. Ε.Κ.Π.Α., Φ.Π.Ψ. κτλ)

Διαβάσατε κάπου ότι προκηρύσσεται διαγωνισμός για θέση M.G.B. σε εταιρεία H.S.Ε.D. και ο υποψήφιος πρέπει απαραιτήτως να είναι κάτοχος Ph.D.SC. με γνώσεις J.F.T.P. και δεν καταλάβατε τίποτα; Δεν πειράζει. Εδώ μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε ακόμη και το πιο ακαταλαβίστικο αρκτικόλεξο (ακρωνύμιο).


Thesaurus Linguae Graecae
Αρχαία και βυζαντινή γραμματεία (με συνδρομή της Ελλάδας ). Πρέπει να το επισκεφθείτε!

Classical Myths
Μυθολογία

Greek Mythology
Ibidem (αυτόθι)

Άτλας του αρχαίου κόσμου
Άτλας και πολύ καλό γεωγραφικό λεξικό

Archaeopress.com
Ιταλική σελίδα

Νέστωρ
Το Αιγαίο κατά την 2η χιλιετία π.Χ. 

Ρητορικοί Όροι
Τι εννοούσε ο Υπερείδης; (ανάλυση όρων της αρχαίας ρητορικής) 

Gnomon.ku
Βιβλιογραφική βάση δεδομένων... 

L' Année Philologique
Συνδρομητική ιστοσελίδα του βιβλιογραφικού περιοδικού

Classical Drama
Κατάλογος διαδικτυακών τόπων σχετικά με το αρχαίο δράμα

The Duke Papyrus Archive
Αν ενδιαφέρεστε για την Παπυρολογία, εδώ είσαστε! 

Homer in the Papyri
Ό,τι λέει ο τίτλος 

Griechischen Papyrusurkunden
Κατάλογος εκδεδομένων ελληνικών παπύρων

Επιστήμες


ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ (Κλάδος: Γλωσσολογία)

www.linguistlist.org/main.html 17000 μέλη ακαδημαικοί και απλοί φίλοι της γλώσσας.Διαθέτει τις καλύτερς βιβλιογραφικές παραπομπές σε οτιδήποτε έχει σχέση με την γλώσσα
www.ilovelanguages.com 11 βασικές κατηγορίες γλωσσολογία, γλώσσες ,μετάφραση οργανισμοί κτλ 
www.ethnologue.com Δημογραφικά στοιχεία για όλες τις γλώσσες του κόσμου. Αναζήτηση με βάση την χώρα ή την γλώσσα με εκτενέστατη βιβλιογραφία.
www.komvos.edu.gr συλλογή εργαλείων για τους διδάσκοντες την ελληνική γλώσσα συμπεριλαμβανομένων των λεξικών της κοινής νεοελληνικής της μεσαιωνικής ελληνικής δημώδους γραμματείας .
www.greeklanguage.gr Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

www.serve.com/archaology/books/index.html Η μεγαλύτερη συλλογή αρχαιολογικών βιβλίων 7500 βιβλία αρχαιολογίας σε 80 κατηγορίες.
http://entopia.future.easyspace.com/ Ειδικές μορφές αρχαιολογίας αλλά και στοιχεία για σπουδές στο αντικείμενο.
http://archnet.asu.edu/archnet/ Διαδικτυακή πύλη αρχαιολογίας με τεράστια συλλογή ταξινομημένων ανά γεωγραφική περιοχή και θέμα ελεγμένων παραπομπών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
www.archaeologyfieldwork.com Επαγγελματική διεύθυνση παρουσιαζόμενη ως η πιο οργανωμένη βάση για αναζήτηση εργασίας σε πανεπιστήμια, ιδρύματα και μουσεία. Προσφέρει και ευκαιρίες επαφής με άλλους αρχαιολόγους καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό προκύπτον από τους συνεργάτες της ιστοσελίδας οι οποίοι συμμετέχουν σε διεθνείς ανασκαφές.

ΙΣΤΟΡΙΑ 

www.hyperhistory.com Περισσότερα από 2000 αρχειά που καλύπτουν μια παγκόσμια ιστορία 3000 ετών ,φωτογραφικό υλικό παραπομπές και δυνατότητες αναζήτησης.
www.historynet.com Ταξινόμηση με βάση γεγονότα ή συνθήκες ζωής.Πηγές ιστορικού ενδιαφέροντος φωτογραφικό υλικό και άφθονες παραπομπές.
www.pbs.org/empires/thegreeks/ Με την χρήση του εργαλείου Flash -χωρίς όμως να είναι υποχρεωτική καθώς υπάρχει και η κανονική έκδοση της ιστοσελίδας-ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην Αρχαία Ελλάδα στην Ακρόπολη αλλά και σε λεπτομέρειες της τότε ζωής . Τρισδιάστατες απεικονίσεις ελληνικών ιστορικών μνημείων. Επιλογή ξενάγησης ως άνδρας, γυναίκα, Αθηναίος πολίτης ή σκλάβος.
www.sikyon.com/index.html Υλικό βασισμένο σε 9 μεγάλες αρχαίες πόλεις (Αθήναι, Σικυών, Σπάρτη, Ολυμπία, Δελφοί, ΄Αργος, Μυκήναι, Θήβαι, Κόρινθος).Ταξινομημένες ενότητες που περιλαμβάνουν στοιχεία για την τέχνη ,την Ιστορία ,τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις εφευρέσεις ,την λογοτεχνία, κ.α
www.animalmummies.com Η ταρίχευση των ζώων στην αρχαιά Αίγυπτο
www.perseus.tufts.edu Tο Perseus Project αποτελεί μια πληρέστατη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αλλά και μια ιστορική και φιλολογική διαδικτυακή πύλη. Εκατοντάδες κείμενα και φωτογραφίες, χάρτες και online λεξικό. Κείμενα αρχαιών ελλήνων συγγραφέων ,περιγραφές για περισσότερα από 1500 πήλινα σκεύη και σκίτσα με φωτογραφίες ,περιγραφές κτισμάτων ,τοπογραφικά σχέδια ανασκαφών και πλήθος ψηφιακών εικόνων. 

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

www.gesource.ac.uk/home.html 2500 παραπομπές στην βάση δεδομένων σχετικά με την γεωγραφία. Δημιούργημα του Resource Discovery Network (RDN www.rdn.ac.uk)


Λατινικά


Nuntii Latini (Ειδήσεις στα λατινικά)
Bene venias in pagina nuntiorum latinorum


Oxford Latin Course
Oleum et operam non perdidit όποιος ήθελε να βελτιώσει τα λατινικά του και επισκέφτηκε αυτήν την ιστοσελίδα!

The Rome Project
Μεταφερθείτε στη Ρώμη των Αυγούστειων χρόνων

Λατινικές Επιγραφές
Γερμανική βάση δεδομένων 

Traditio
Περιοδικό Ξενόγλωσσες

Αγγλικά

Εφημερίδα Athens News
Ελληνικές ειδήσεις στα αγγλικά

Φόρουμ και Chat
Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά

Περιοδικό Newsweek

Study.com
Δωρεάν μαθήματα Aγγλικών On LineΓαλλικά

La Tribune Hellenique
Ελληνικές ειδήσεις στα γαλλικά
Γερμανικά

Die Athener Zeitung
Ελληνικές ειδήσεις auf deutsch

Κατάλογος γερμανικών Μ.Μ.Ε.

Goethe
Ινστιτούτο Goethe

Forum & Chat
Φόρουμ και Chat σε Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά

Rheiner Zeitung
Εφημερίδα της περιοχής του Ρήνου

Ισπανικά
Εφημερίδα El Mundo

Κατάλογος Ισπανικών Εφημερίδων, Καναλιών, Μ.Μ.Ε. κ.α.

Ιταλικά
Ιταλικά στο διαδίκτυο

(η αγαπημένη μας) Κύπρος
Εφημερίδα "Σημερινή"

Λογοτεχνία

Sadness.gr
Ιστοσελίδα σχετικά με την ποίηση από νέους ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Η Χώρα των Θεών
Διαδικτυακός τόπος με λογοτεχνικά κείμενα από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες και ποιητές της πατρίδας μας

E-missos
Το υπόστεγο της ανησυχίας

Ακτίνες
Ένα καθαρά λογοτεχνικό club που σας προσκαλεί να γίνετε μέλη του
 

Ψυχαγωγία

Movieworld

Η πρώτη μεγάλη ανεξάρτητη προσπάθεια στο ελληνικό διαδίκτυο να καλυφθεί πλήρως και σοβαρά ο χώρος του σινεμά και του dvd  
 

Διάφορα

Ίδρυμα Προστασίας της Δημιουργίας

Aπάντηση/αντίσταση στην in vitro ευγονική... Το Ι.Π.Δ. είναι ίδρυμα μη κερδοσκοπικό με κοινωνικοπολιτική διάθεση  

Κέντρο Ημέρας ΑμΕΑ Λαμίας
Η Ιστοσελίδα του Κέντρου Ημέρας ΑμΕΑ Λαμίας όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για το κοινωνικό έργο του Κέντρου και να βρείτε και άλλες σχετικές πληροφορίες
 

Για... ψαγμένους

Liantinis.gr
Ιστοσελίδα αφιερωμένη στον πανεπιστημιακό δάσκαλο Λιαντίνη.

Los Mayas
Η Γραφή & Αστρονομία  στους Maya

Γυναικείες Σπουδές

Τα μαθηματικά στην Αρχαιότητα
Πολύ καλή σελίδα

Η Ιστορία του Ισλάμ
Ενδιαφέρουσα περιήγηση στον Ισλαμικό πολιτισμό και τις πηγές ιστορίας του Ισλάμ

Γαλαξίες
Μάθετε τα πάντα για τους Γαλαξίες και τα Αστρικά Νεφελώματα

Ιστοσελίδα Τουρκικής προπαγάνδας και φανατισμού
Ήτοι «οι σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες», «Ελλάδα και Τρομοκρατία», «πόσο καλοί υπήρξαν οι Τούρκοι ανά τους αιώνες» και άλλες «αντικειμενικές» (;) ιστορικές προσεγγίσεις). Συμπέρασμα: ο εθνικισμός (με την κακή έννοια) δυστυχώς αποτελεί νοοτροπία ορισμένων (μακάρι λίγων) και στις δύο πλευρές του Αιγαίου…

 Χρήσιμες Ιστοσελίδες (2η σελ.)--> 

 
o

Είσαι φοιτητής της Φιλοσοφικής;
o Έχεις ταλέντο στο γράψιμο;
o

Έχεις χρήσιμο υλικό για τους συμφοιτητές σου;


Παροικιακός Ελληνισμός

Δ Ω Ρ Ε Α Ν     Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ
-
Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής παραδίδει φιλολογικά μαθήματα και αγγλικά 
- Σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου παραδίδονται όλα τα φιλολογικά μαθήματα & αγγλικά. 


Διαδικτυακή Πύλη για τους Φοιτητές της Φιλοσοφικής
© Copyright 2003-2005